6.11.2021. 13:41
0
Ko je bolje obišao poplave: Izetbegović helikopterom ili Konaković bagerom
Poplave koje su pogodile Kanton Sarajevo najveće probleme su napravile na području općina Ilidža i Novi Grad, a kantonalni zvaničnici od ranih jutarnjih sati organizovali su nekoliko aktivnosti kako bi se situacija stavila pod kontrolu.

Između ostalih, na terenu se od ranih jutarnjih sati nalaze i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, kao i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković.

S obzirom na otežavajuće okolnosti na terenu i poplavljene ulice, Okerić, Delić i Konaković iskoristili su sve dostupne mogućnosti za obilazak terena pa su tako područje Rajlovca i okolnih mjesta obišli na bageru zajedno s radnicima koji se nalaze na terenu.

Korisnici društvenih mreža su se podsjetili poplava iz 2014. i sličnih obilazaka poplavljenih područja od strane političara. Tada je Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sa ministrom odbrane Zekerijahom Osmićem i načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Antom Jelečem, helikopterom Oružanih snaga BiH obišao poplavama ugrožena područja.

“Četiri helikoptera su u zraku, slika je depresivna. Nadletjeli smo područje toka rijeke Bosne do Vranduka, nismo se mogli probiti zbog jakih udara vjetra, gradovi su odsječeni, rijeke su se izlile, ali uradit ćemo sve da se građanima pomognemo”, kazao je tada Izetbegović za poplave koje su napravile ogromne štete na cijelom području države.

Uprkos ovim obilascima, ništa značajno i konkretno se nije uradilo na sprječavanju izljevanja rijeka iz njihovih korita. Političari, kao i prije 7 godina, mogu samo svjedočiti posljedicama svog nerada i nezalaganja.

Građani se ipak nadaju da će se obilne padavine ubrzo zaustaviti, te da neće biti posljedica u obimu kako je to zabilježeno tragične 2014. godine.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.