11.11.2021. 13:52
0
Zaimović na seminaru Međunarodne organizacije revizijskih institucija
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović prisustvovao je međunarodnom seminaru Međunarodne organizacije regionalnih revizijskih institucija (EURORAI), održanom u Sarajevu u organizaciji Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH o temi „Vrijednosti i koristi regionalnih revizorskih institucija posebno u uslovima pandemije COVID-19“, saopćeno je iz Zaimovićevog kabineta.

Prisustvovalo je 70 predstavnika regionalnih revizorskih institucija iz Rusije, Španije, Švicarske, Francuske, Njemačke i Austrije.

Zaimović je pozdravio učesnike i zahvalio Evropskoj organizaciji regionalnih revizorskih institucija, kao i Uredu za reviziju institucija u Federaciji BiH, za organizaciju seminara u iznimno kompleksnim uslovima pandemije.

- Želio bih naglasiti da je jedna od najvažnijih vrijednosti revizije nezavisnost. Nezavisnost je imperativ učinkovitosti vrhovnih revizijskih institucija, i to je već jasan pravac u kojem treba nastaviti dalje - rekao je Zaimović i dodao da su zakonitost i efikasnost ono čemu teži Parlament Federacije BiH, "a to zapravo predstavlja i viziju Ureda za reviziju, što već pokazuje koncizan i jasan pravac neohodne zajedničke saradnje obje institucije s ciljem snažnijeg doprinosa jačanju transaprentonosti, kompetentnosti, profesionalnosti i u konačnici, održivosti“.

Predstavnici Ureda za reviziju su zahvalili predsjedavajućem Zaimoviću za prisustvo i uvodno obraćanje te za dosadašnju saradnju.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.