21.11.2021. 10:58
0
Bratić: Reakcija vlasti RS dodatni motiv bh.dijaspori da glasa na Općim izborima
Reakcije predstavnika vlasti entiteta RS na poziv predsjednika Bakira Izetbegovića upućen bh. dijaspori da iskoriste svoje pravo, te da se registruju i glasaju na narednim Općim izborima, sigurno će biti dodatni motiv našim građanima u iseljeništvu da to pravo i iskoriste - istakao je poslanik u Narodnoj skupštini RS (NSRS) i član Predsjedništva SDA Senad Bratić.

Smatra da optužbe iz SNSD-a da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović tim pozivom „potvrdio uzurpatorske težnje Bošnjaka“, potvrđuje da vlast entiteta RS vrši aparthejd i da Bošnjake i sve ostale nesrbe tretiraju kao građane koji nemaju i ne trebaju uživati bilo kakva prava.

- Nakon genocida, masovnih ubistava i zlostavljanja, te sistematskog etničkog čišćenja sa prostora entiteta RS, vlast predvođena Miloradom Dodikom bi Bošnjake spriječila i da glasaju.

Upravo takav odnos će sigurno biti najveći poticaj našoj dijaspori da se u narednom periodu pravovremeno registruju i da iskoriste svoje biračko pravo, te da na taj način ne dozvole realizaciju ratnih ciljeva političkim sredstvima i da svojim glasovima u jednom danu u potpunosti promijene stanje u BiH - istakao je Bratić. 

Takođe je istakao da "bošnjačka dijaspora u svojoj domovini nije i ne može biti 'uzurpator', ali će sasvim sigurno biti presudna politička snaga koja će zaustaviti diskriminaciju prema Bošnjacima i uskraćivanje osnovnih ljudskih prava od aktuelne političke pozicije u entitetu RS-a".

(FENA/A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.