25.11.2021. 15:21
0
Izetbegović o sastanku sa Dodikom i Čovićem: Tražio se izlaz iz krize, želimo da se ona prevaziđe i ide naprijed
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je sastanak predstavnika vodećih političkih partija u BiH sa evropskim komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Várhelyijem, sinoć u Sarajevu, uspješnimn 'utoliko što se razgovaralo i što se pokušavaju približiti stavovi'.

- Na sastanku su bile stare teme. Međutim, ti sastanci su više u funkciji toga da se ipak sjedne, da Milorad Dodik sjedne sa Draganom Čovićem i samnom i da se u izvjesnoj mjeri relaksira sama atmosfera da bi se eventualno omogućili neki pomaci. Naravno, tražio se izlaz iz krize. Bili smo sva trojica jučer, mislim da želimo da se kriza prevaziđe i ide naprijed - naglasio je danas u izjavi novinarima Bakir Izetbegović, prenosi Fena.

Podsjetimo, na sinoćnjem sastanku u rezidenciji Delegacije Evropske unije u Sarajevu, sa šefom Delegacije EU Johannom Sattlerom i evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem bili su lideri vladajućih političkih partija u Bosni i Hercegovini (predsjednik HDZ-a) Dragan Čović, Bakir Izetbegović (predsjednik SDA) i Milorad Dodik (predsjednik SNSD-a).

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.