26.11.2021. 8:25
0
U Covid odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji 62 pacijenata
?U posljednja 48 sati u Covid odjel Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na hospitalizaciju je primljeno osam pacijenata, a četiri su završila bolničko liječenje i otpušteni su kući.

Od  ukupno  62 pacijenata, koliko ih je jutros  na hospitalizaciji u Covid odjelu, 13 je na  intenzivnoj njezi, 2 pacijenta su na   respiratoru –invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a 4 na  respiratoru- neinvazivnoj ventilaciji , dok  7 pacijenata dobiva visoku  kiseoničku potporu pri disanju.


Prethodnog dana na hospitalizaciju u Opću bolnicu ukupno je primljeno 28   pacijenta , a 17 je  otpušteno iz ustanove. Urađeno je 1.164 pregleda,  2 operacije ,1 porod i pruženo je   4.923 zdravstvene usluge.


Danas u 11 sati povodom 16-te godišnjice  od smrti prim. dr. Abdulaha Nakaša, uposlenici  Opće bolnice će odati počast  i položiti cvijeće  na  spomen-česmu u krugu Bolnice,  hirurgu  i velikom humanisti po kojem ova ustanova nosi ime.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.