26.11.2021. 13:19
0
Opća bolnica Sarajevo - Obilježena godišnjica smrti doktora Abdulaha Nakaša
Uposlenici Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' danas su odali počast i položili cvijeće na Spomen-česmu, u krugu te zdravstvene ustanove, hirurugu i humanisti po kojem bolnica nosi ime, a u povodu 16. godišnjice od njegove smrti.

Poštovaoci lika i djela prim. dr. Abdulaha Nakaša, specijaliste opće hirurgije i šefa hirurških disciplina u tadašnjoj Državnoj bolnici i glavnog hirurga Armije RBiH posebno su se prisjetili   njegovog rada i humanosti tokom najtežih dana opsade Sarajeva te požrtvovanog odnosa prema pacijentima, ali i kolegama i saradnicima.

- Obilježavanju godišnjica smrti prim.dr. Abdulaha Nakaša, prisustvovao je i njegov brat dr. Bakir, nekadašnji dugogodišnji direktor te bolnice - navode iz Opće bolnica. 

Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. godine, gdje je završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije. Dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg ali i kao dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH, u Ljekarskoj  komori Kantona Sarajevo gdje je bio član te kao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Za rad u periodu agresije na Sarajevo i RBiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.