28.11.2021. 19:37
3
Dodik se ničega ne boji, pa ni sankcija: Ja ih već živim, neću moći da dođem u Njemačku i Holandiju, šta...
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik govorio je o svojoj imovini komentarišući sankcije koje protiv njega najavljuju neke zemlje.

Ono što imam od imovine je ovdje i nešto u Srbiji i to je to. Priču o sankcijama ja već živim i ne osjećam se loše zbog toga, kazao je Dodik.

Tom prilikom se osvrnuo na sankcije koje u Evropskom parlamentu pozivaju Njemačka i Nizozemska.

- Šta neću moći da dođem u Njemačku, Holandiju... Neću ni ići tamo, nisam bio 10 godina, a i nemam potrebu da putujem tamo, kazao je Dodik.

Navodeći da već ima američke sankcije, Dodik je rekao da mu je zamrznuta imovina koju nema u Americi.

- Pa eto zamzli, zamrli imovinu koju nemam. Neka pokažu šta imam. Nemam imovinu ni u zapadnoj Evropi. Ono što imam, imam ovdje i nešto u Srbiji i to je to, kazao je Dodik.

On ovom prilikom nije rekao šta od imovine ima u Republici Srpskoj, a šta u Srbiji. Nije otkrio ni da li ima imovinu u nekim istočnim zemljama, pa tako još uvijek nema njegove potvrde da posjeduje, kako tvrde dobro obaviješteni izvori, i vilu u Moskvi.

Što se tiče optužbi za korpuciju i eventualnih istraga protiv njega, on kaže da nema nijednu tužbu, nijednu presudu koja bi bila vezana za zloupotrebu položaja, ili koja bi mirisala na neku vrstu korupcije, ali da postoji medijski spin koji je godinama održavao tu vrstu priče, prenosi rtvbn.com.


(Admir Oručević)

RSDodik
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.