28.11.2021. 21:37
0
Dodikov savjetnik opleo po Silajdžiću - Kovačević: On je nebitan lik koji očekuje da ratne ciljeve Bošnjaka...
Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, tvrdi kako su se u borbi protiv Republike Srpske i Milorada Dodika iz boce pustili najmračniji duhovi prošlosti - Haris Silajdžić, bošnjački političar sa najekstremnijim stavovima i novinarka CNN-a Christiana Amanpur.

Međutim, Silajdžić na političkoj sceni BiH više ništa ne znači, dok Amanpurova treba da shvati da svijet nije isti kao devedesetih godina, rekao je Kovačević, komentarišući intervju Silajdžića u kojem je pozvao na intervenciju NATO-a protiv RS-a.

Kovačević navodi da je Silajdžić devedesetih godina bio bitan čovjek u bošnjačkoj politici, koji je i tada govorio laži, a da je danas "nebitan politički lik koji iste laži ponavlja".

- Ništa od onoga što je Silajdžić izgovorio nije istina i nema veze sa bilo kakvom realnošću. Da ne govorimo o tome što poziva na međunarodnu intervenciju protiv Republike Srpske, rekao je Kovačević.

On je naveo da je u RS-u jasno da likovi poput Silajdžića, ali nažalost i zvanični predstavnici bošnjačke politike, konstantno očekuju od jednog dijela međunarodne zajednice da ispune sve političke želje, odnosno ratne ciljeve Bošnjaka i da dovedu "do Bosne u kojoj postoji mjesto samo za Bošnjake i u kojoj za Srbe i Hrvate nema mjesta".

- To je nešto što se neće dogoditi i toga su apsolutno svi svjesni, istakao je Kovačević.

Kovačević medijsku kampanju protiv RS i Dodika naziva prljavom i rigidnom, koja podsjeća na vrijeme devedesetih, ali da su se međunarodne okolnosti promijenile.

- Rukovodstva Srbije i RS-a imaju razvijenu komunikaciju sa svim međunarodnim faktorima, rekao je Kovačević, koji je uvjeren da neće doći do razvoja situacije kao prije 30 godina.

On je podsjetio da Republika Srpska nudi da se svi vrate u okvire Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH, koji je važeći i koji je na snazi, prenosi RTRS.

- Da sjednemo za pregovarački sto i vidimo postoji li šansa da BiH postoji. A ona može da postoji jedino na osnovu važećeg ustava ili neće uopšte moći da postoji, istakao je Kovačević.


(Admir Oručević)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.