29.11.2021. 8:17
0
Uoči sjednice Doma naroda PSBiH, Bećirović: Ili nazad u insitucije, ili u šumu, trećeg puta nema
Trenutna situacija u BiH i blokada državnih institucija trebala bi biti jedina tema za danas zakazane sjednice Doma naroda PSBiH. Sjednica je zakazana na zahtjev pet delegata iz Doma naroda i to Denisa Bećirovića, Muniba Jusufovića, Amira Fazlića i Asima Sarajlića iz Kluba Bošnjaka, te Zlatka Miletića iz Kluba Hrvata.

Održavanje ove sjednice najavio je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović. U izjavi za medije Izetbegović je kazao kako je dolazak na sjednicu ne samo pravo nego i obaveza svih članova ovog doma.

Jedan od inicijatora ove sjednice Denis Bećirović je kazao kako trenutno na sceni imamo antiproceduralnost, antiustavnost i antizakonitost. Naglasio je kako se BiH već jednom, 1992. godine, suočila sa napuštanjem institucija i vaninstitucionalnim djelovanjem.

- Zato danas u PSBiH vrlo ozbiljno postavljamo pitanje svim legalno izabranim predstavnicima i zakonodavne i izvršne vlasti. Imate dvije opcije, jedna je da radite u Parlamentu BiH, u Vijeću ministara BiH, u organima u koje ste izabrani. Druga opcija je da postanete odmetnici i da radite u šumi. Ovdje nema treće opcije, istakao je Bećirović.



(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.