30.11.2021. 13:05
1
Ovako je 2015. Čović govorio u Potočarima. Jučer je njegov HDZ glasao za poništavanje Zakona o negiranju genocida
Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković prokomentirao je glasanje HDZ-a u Domu naroda Parlamenta BiH za poništavanje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida. Dom naroda Parlamenta BiH jučer je zasjedao nakon četiri mjeseca.

Duraković je na društvenim mrežama objavio video predsjednika HDZ-a Dragana Čovića koji drži govor u Potočarima povodom 20. godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici 2015. godine.

“Ovako je 2015. govorio Dragan Čović u Potočarima, a glasao je protiv zakona o sprečavanju i kažnjavanju negiranja genocida. Hajde što je lagao nas, nego i sve one u EU i svijetu koji mu danas još i udovoljavaju”, napisao je Duraković.

Čović je, naime, u Potočarima pozdravio sve prisutne koji su, kako je rekao , došli pokloniti se žrtvama nevino ubijenih u Srebrenici.

“Šta reći u ovom tužnom trenutku, na ovom tužnom mjestu? Možda je najbolje odšutjeti tišinu i na taj način osjetiti svu bol stradanja koji su pretrpjeli oni koje smo došli danas ovdje ispratiti i njihovim se sjenama pokloniti”, kazao je Čović.





(Admir Oručević)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.