3.12.2021. 8:41
0
Razgovori unutar zidova Kremlja: O čemu je sve Dodik pričao sa Putinom
Dodik je izjavio da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio istu cijenu gasa. On je naveo da ruski predsjednik podržava izgradnju gasovoda kroz Republiku Srpsku, o čemu će danas razgovarati sa predstavnicima Gasproma.

Kazao je da je informisao Putina o pokušaju otimanja imovine Republike Srpske, što nije u skladu sa Daytonom i to RS ne može sebi da dozvoli.

- Nisam bio ovdje da nekoga kritikujem ili bacam teret na nekog drugog, to nije moj stil. Ja sam samo govorio o tome kako BiH može da funkcioniše, da je za nju najbolje da se vrati Dejtonskom sporazumu, rekao je Dodik.

On je istakao da Putin nije ništa rekao protiv BiH, ali je rekao da svi moraju biti poštovani, da se moraju poštovati entiteti, konstitutivni narodi i svi građani. Dodao je da je Putinu prenio stav RS-a da samo legitimno izabrani visoki predstavnik može da ima podršku i legitimitet u BiH, sa čim se Putin saglasio, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

DodikPutin
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.