4.12.2021. 20:20
0
Dodikova poruka o komentarima na sastanak sa Putinom
FOTO: N1
Nema saglasnosti Rusije za potvrđivanje imenovanja Christian Schmidta u Vijeću sigurnost UN-a, prenio je stav ruskog predsjednika Vladimira Putina, Milorad Dodik po povratku u Bosnu i Hercegovinu, prenose regionalni mediji.

Sa Putinom je, kaže član Predsjedništva BiH nasamo razgovarao sat vremena, a za sumnje nevjernih Toma, koji se pitaju da li se sastanak uopšte desio, kaže da su “male pakosti i velike mržnje”, prenosi portal televizije N1.

Šest puta se testirao, da bi se utvrdilo da ne nosi zarazu. Uz sve epidemiološke prepreke, Milorad Dodik je stigao do Vladimira Putina, potvrđuje lično. Fotografije, ili video zapisa o sastanku Člana Predsjedništva BIH sa ruskim predsjednikom nema. Kremlj je u izjavi portparola Dimitrija Peskova, koju prenosi Tass, potvrdio face-to face susret. Nazvao ga je korisnom i detaljnom diskusijom.


“Ovo je bio veoma značajan sastanak da bih ja male pakosti i velike mržnje iz opozicije komentarisao. To pripada malim ljudima. S predsjednikom sam se i rukovao, pozdravio i sjedio veoma blizu i pričali smo blizu sat vremena. U uslovima koji nisu opterećeni ni medijskim ni nekim drugim stvarima. I moram da kažem da je to stvorilo ambijent u kome smo daleko više pričali o stvarima koje nisu za javnost nego one koje sam ja vama rekao“, kazao je Dodik - piše N1.


Dodika je “impresioniralo koliko je Putin upoznat sa detaljima”. Podvukao je da neće biti ruske podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN - navodi se u tekstu 'N1info'.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.