5.12.2021. 11:40
0
Nedim Sladić najavio novi val obilnih padavina i nešto čega se svi plaše
Bh. meteorolog Nedim Sladić, najavljuje da bi našu zemlju mogao zahvatiti novi talas obilnih padavina koje bi za posljedicu mogle imati poplave u mnogim dijelovima naše zemlje. Novi val padavina, prema Sladićevoj prognozi, počinje od četvrtka, 9. decembra, piše portal 072.

– Akumulirane količine padavina po #GFS-u do 10.12.2021. Novi val intenzivnih padavina ponovo izgledan u četvrtak, napisao je Sladić.


Međutim, u prepisci sa kolegama meteorolozima, u komentarima ispod ove objave, Sladić predviđa da bi padavine mogle biti tako obilne da bi našu zemlju ponovo mogle zahvatiti poplave.


Dodatno ovoj tvrdnji idu i predviđanja uglednog portala AccuWeather, koji za prostor Balkana, kao i za Italiju u narednom periodu predviđa upravo padavine sa opasnošću od poplava.


Kada je Sladić posljednji put najavio poplave, one su se zaista i dogodile, a najpogođeniji je ovaj put bio prostor Sarajeva. Međutim, takva njegova upozorenja, podsjećamo, nisu se svidjela “službenim autoritetima”.


Stiglo je još jedno upozorenje. Pitanje je da li će nadležni sačekati da se ono obistini, pa se boriti sa saniranjem posljedica, ili će djelovati preventivno i spriječiti da eventualni nagli porast vodostaja nanese veću štetu.


(Kenan Bešlija)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.