10.12.2021. 11:16
0
Dodik o razgovorima u Moskvi: Putin je rekao da niko normalan ne bi mogao da nas spriječi u našim ustavnim pravima
FOTO: N1
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik otkrio je kako je od ruskog predsjednika Vladimira Putina dobio važan savjet, piše N1.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik otkrio je kako je od ruskog predsjednika Vladimira Putina dobio važan savjet, piše N1. 


Komentarišući sastanak sa Putinom u Kremlju, Dodik je ocijenio da je to u rangu “najviših počasti i maksimalno dostignuće u političkom smislu koje jedan čovjek sa ovih prostora može da doživi”.


Član Predsjedništva BiH je rekao da je sa Putinom pričao o “svakoj oduzetoj nadležnosti posebno, a najviše o vojsci”.

- Pitao me je da li je to u skladu sa Ustavom, što sam mu ja potvrdio pozivajući se na odredbe koje nama to pravo daju, ne samo Ustav, nego i Aneks jedan-A Dejtonskog sporazuma u kojem je navedeno da oružane snage entiteta – Vojska Republike Srpske i Vojska Federacije BiH ne mogu ni pod kakvim uslovima preći na ‘teritoriju’ drugog entiteta - naveo je Milorad Dodik.


Dodao da je samo formiranje Oružanih snaga BiH značilo prelazak preko entitetske linije, što je suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu.

- Predsjednik je insistirao i htio da bude upoznat, a kada mu nešto nije bilo jasno postavljao je dodatna pitanja. Na kraju mi je rekao da niko normalan ne bi mogao da nas spriječi u našim ustavnim pravima. Putin mi je skrenuo pažnju da radimo samo ono što je u skladu sa Ustavom. Mi hoćemo mir, ali isto tako i afirmaciju međunarodnog prava - zaključio je Dodik.


(Kenan Bešlija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.