12.12.2021. 17:07
0
Schmidt čestitao Žbanić: Film je dao lice žrtvama srebreničkog genocida
Povodom velikog uspjeha filma "Quo vadis, Aida" i rediteljice Jasmile Žbanić i trostruke nagrade na 34. Evropskoj filmskoj nagradi čestitku je uputio i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt.

On je nakon preuzimanja dužnosti često spominjao ovaj film koji je gledao prije dolaska u BiH.

"Čestitke Jasmili Žbanić, čiji film nije samo prikazao događaje, već je dao i lice žrtvama srebreničkog genocida. Ovaj film postavlja i ključno pitanje: Quo vadis građani Bosne i Hercegovine? Kakva budućnost očekuje mlade u svim dijelovima ove zemlje? Ovo bi trebalo da bude najvažnija briga političarima, a ne nepromišljene priče", napisano je na Twitter nalogu OHR-a.


Osim Schmidta, reagovali su i ambasade SAD-a u Sarajevu te britanski ambasador u BiH Matt Field, kao i brojni drugi političari, zvaničnici, umjetnici i sportisti koji su uputili čestitke.   Jasmila Žbanić je ponijela titulu najbolje rediteljice u Evropi, Jasna Đuričić najbolje glumice, a "Quo vadis, Aida" proglašen je za najbolji evropski film.Osim Schmidta, reagovali su i ambasade SAD-a u Sarajevu te britanski ambasador u BiH Matt Field, kao i brojni drugi političari, zvaničnici, umjetnici i sportisti koji su uputili čestitke.


Jasmila Žbanić je ponijela titulu najbolje rediteljice u Evropi, Jasna Đuričić najbolje glumice, a "Quo vadis, Aida" proglašen je za najbolji evropski film.



(FENA/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.