14.12.2021. 14:49
0
Mjesec dana od smrti djevojčice Džene: Jecaji koji slamaju srce odzvanjali su i odzvanjaju Kaknjem
“Mjesec dana je kako si nas napustila. Nema dana da ne mislim o tebi dušo naša… Svaki dan je ista tuga i čežnja za tobom. Nikada te nećemo zaboraviti. Svaki tvoj korak, svaka tvoja riječ ostala je u nama. Sa velikom boli preživljavamo svaku minutu bez tebe. Volimo te puno bebo naša”, ovo su riječi roditelja malene Džene Gadžun, Amile i Murisa, koji su prije tačno mjesec dan izgubili svoje čedo.

Vijest da je dvogodišnja djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun, koja je zbog teških komplikacija nakon operacije u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, preminula potresla je sve. Srce malene Džene nije izdržalo. Nije se uspjela izboriti.

Prije nešto malo više od mjesec djevojčica je posljednji put mahnula svojim ručicama roditeljima, osmjehnula se. Samo nekoliko sati kasnije, pala je u komu iz koje se nije više probudila. Sve je krenulo od rutinske operacije.

Djevojčica je rođena sa spuštenim očnim kapkom te je prošle godine operisana u Kantonalnoj bolnici u Zenici. Međutim, nastale su komplikacije jer organizam nije prihvatao strano tijelo. Upravo je zbog toga i rađena nova operacija, koja je bila kobna po malenu Dženu.

Iako je pažnja javnosti prema ovom slučaju splasnula, bol majke, oca, braće je konstanta i teško ju je ublažiti. Izgubili su ono najmilije, ono što je od srca.

Nakon što je otac Muris u kabur spustio svoje čedo, svoju mezimicu, sjeo je. Noge mu nisu izdržale, nestalo je u njemu snage i “života”. Jecaji koji slamaju srce odzvanjali su i odzvanjaju Kaknjem.

Zdravstveni inspektori u Kantonu Sarajevo utvrdili su nepravilnosti u slučaju operacije djevojčice Džene u iznajmljenoj sali privatne klinike “Dr. Bejtović”, koja dijeli prostor s privatnom oftalmološkom ordinacijom “Dr. Halimić”, čija doktorica Nina Jovanović je radila operaciju, a anesteziolog je bio Suad Rožajac, prenosi Raport.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.