15.12.2021. 11:53
0
"Njena reakcija je tužna i poražavajuća. Gradonačelnica Karić treba posjetiti napadnutu katoličku poroidicu"
Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH osudio je u srijedu prijeteće poruke upućene katoličkoj obitelji u Sarajevu zbog isticanja simbolike Božića na svojim kućnim vratima.

"Šovinistički napad na imovinu katoličke obitelji i prijeteće poruke 'šaranja kalašnjikovom' zbog isticanja simbolike Božića na svojim kućnim vratima prikazuje realnost svega što je Sarajevo postalo i svega onoga što (više) nije", ističe se u priopćenju HNS-a BiH.

Potom se ocjenjuje kako je reakcija koju su gradske vlasti na čelu s gradonačelnicom (Benjamina) Karić pokazale na ovaj čin napada na vjersku simboliku, sramotna, tužna  i poražavajuća.

"Pokušaj minimiziranja ovog sramnog čina direktne uzurpacije katoličke obitelji zorno prikazuje politički mentalitet koji sve nepripadnike većinskog konstitutivnog naroda i vjere žele svesti na građane drugog reda", navodi se u priopćenju.

Iz HNS-a od gradonačelnice Karić očekuju da posjeti napadnutu obitelj te im istakne potporu u ovom božićnom razdoblju jer bi takav potez, smatraju, bio minimum da se ovakve stvari više nikad ne ponove.


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.