17.12.2021. 12:43
0
Politika se igra sa zdravljem građana - Žuljević: Rješenje za problem bolnice Konjic postoji, ali Novalić ga ne želi usvojiti
Aner Žuljević, delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda, kaže kako je Zakon o konsolidaciji zdravstvenih ustanova odavno gotov, a koji bi riješio problem bolnice u Konjicu, ali i svih ostalih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH.

Premijer Fadil Novalić iz samo sebi poznatih razloga ga je nedavno povukao iz Parlamenta. On je po svim odredbama omogućavao da se dugoročno riješi problem svih blokada zdravstvenih ustanova - kaže Žuljević.

Ističe kako je nevjerovatno da "Vlada FBiH produži konsolidaciju Aluminija koji je dužan 390 miliona KM, a blokira bolnicu od 12 miliona KM duga".

- Znači rješenje postoji, sve je do politike koja se pravi mahnita i igra sa zdravljem građana Konjica i porodicama medicinskih radnika - govori on.

Poručuje da su oni iz SDP-a "spremni sutra biti na vanrednim sjednicama Parlamenta da se predmetni zakon usvoji po hitnom postupku".

- Ovo nije pitanje odnosa pozicije i opozicije, ovo je problem svih nas zajedno i trebamo mu pristupiti bez bilo kakvog politikanstva - zaključuje Žuljević, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.