17.12.2021. 15:48
2
Izetbegović: Mi smo ozbiljna stranka koja je napravila ozbiljne pomake u posljednje tri decenije
U toku je sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Kaknju, na kojoj se prisutnima obraća i lider stranke Bakir Izetbegović.

Podsjetimo, kako je jučer najavio Izetbegović, na sjednici će biti donesene i bitne odluke, između ostalog i u vezi sa pregovorima o Izbornoj reformi.

“Ne bih rekao da će se SDA ikada povući iz pregovora sa međunarodnom zajednicom. I kolegij SDA je tako stvari jučer usmjerio, takve su naše preporuke. Mi smo stranka koja je ozbiljna, koja je sa međunarodnom zajednicom napravila ozbiljne pomake, ozbiljne sporazume u protekle tri decenije. Ne mislimo da je to način na koji se treba odnositi sa prijateljima iz međunarodne zajednice. Naravno, treba se boriti za ono za šta smatramo da se treba boriti kada je u pitanju BiH. Mislim da se sama međunarodna zajednica za sada povukla, jer je vidjela jedan tvrd odgovor od strane Dodika”, rekao je Izetbegović.


Također, bit će razmatran Prijedlog izmjena i dopuna Statuta SDA i Pravila izbornog postupka u SDA, te Prijedlog poslovnika o radu Etičkog odbora SDA.


(Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.