21.12.2021. 13:44
0
Koalicija NADA traži da se Srbija mnogo aktivnije uključi u odbranu RS-a
Srbijanska koalicija NADA koju čine Demokratska stranka Srbije (DSS), Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i 28 udruženja građana, pozvala je zvaničnike Srbije da aktivnije podrže Republiku Srpsku.

Za RS je ovo, kako su naveli iz Koalicije, jedan od najtežih trenutaka od njenog osnivanja.

Ocijenili su da razmatranje slanja dodatnih trupa NATO-a u Bosnu i Hercegovinu i uvođenja sankcija Republici Srpskoj mogu samo da pogoršaju političku krizu koja postoji u "susjednoj državi" (BiH op.a).

Lider DSS-a Miloš Jovanović poručio je da "Srbija mora mnogo aktivnije da se uključi u odbranu prava srpskog naroda".

- To je neophodno ne samo zato što su to naši sunarodnici, nego i zbog toga što je Srbija preuzela na sebe ulogu garanta primene Dejtonskog sporazuma - kazao je Jovanović.

On je ocijenio, prenijela je Srna, da je "vrlo licemjerno opravdanje da se mjere protiv Republike Srpske razmatraju kako bi se spriječio njen 'separatizam' ".

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.