27.12.2021. 12:53
0
U Novu godinu ulazimo s natprosječno toplim zrakom i slabom kišom
Tople zračne mase sa juga uslovljavat će i dalje nadprosječne temperature zraka, tako da će ova godina biti jednako topla kao i predhodna unatoč vrlo hladnom proljeću i jeseni. Zadnji dani ove godine proteći će u oblačnom ambijentu sa povremenom slabom kišom ili rosuljom. Umjereno oblačno sa nešto sunčanih intervala očekuje se pred kraj godine na području južne Hercegivne i Krajine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ukupne količine padavina ove godine bit će vrlo blizu prosječnih vrijednosti za period 1991.-2020. godina. Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 1°C do 6°C u Bosni, na jugu
zemlje do 9°C. Najviše dnevne temperature između 4 i 9 u Bosni do 13 stepeni u Hercegovini.

Prvi dani Nove godine neće se previše razlikovati od zadnjih dana ove godine. Preovladavat će natprosječno toplo i pretežno oblačno sa slabom kišom. Sredinom sedmice (od 04.01.) uz osjetniji pad temperature zraka moguć je i snijeg na većem prostoru Bosne i Hercegovine.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -5°C i 0°C u Bosni, 5 0°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 0 i 6 stepena u Bosni do 8 u Hercegovini.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.