2.1.2022. 13:28
0
Fuad Kasumović darovao prvu bebu rođenu u Zenici u 2022.: Poznat iznos poklonjenog novca
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ove godine je posjetio Kantonalnu bolnicu Zenice, gdje je na Odjelu ginekologije i porodiljstva darovao prvorođenu bebu u 2022. godini.

Uz čestitke majci Merimi Čičiković iz Zavidovića, koja je rodila djevojčicu Nejlu, tešku 2.930 grama i dugu 47 centimetara, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović darovao je prvorođenu bebu prigodnim poklonom i novčanim darom od 1.000 KM.

- Opće je poznato da u ovoj državi vlada bijela kuga, a i ono omladine što ima odlazi iz zemlje. Ovo je predivan trenutak kada kao gradonačelnik u ime građana Zenice počastim prvorođenu bebu u novoj godini. Ove godine je to djevojčica Nejla iz Zavidovića, koja je, inače, majci Merimi treće dijete. Obišao sam majku i bebu, čestitao joj u ime građana Zenice i zaželio im sve najljepše u budućem životu. Najvažnije je da se i majka i beba osjećaju dobro, a danas će i svojoj kući, rekao je Kasumović.

Još je poručio kako od srca čestita na rođenju i svim drugim bebama, zaželivši im da imaju sretno i bezbrižno djetinjstvo.

- Podsjećam da Grad Zenica dodjeljuje jednokratnu novčanu naknadu za svako novorođenče na području grada, a što predstavlja naš doprinos odnosno mjeru za podršku pronatalitetne politike u gradu. Također, Grad Zenica po prvi put će simboličnim novčanim iznosom od 300 KM darovati i ostale bebe rođene 1. januara, zaključio je gradonačelnik Zenice, prenosi oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.