4.1.2022. 19:03
0
Građanima KS-a na raspolaganju Fajzerova i Sinofarm vakcina, za vikend vakcinacija i u SCC-u
FOTO: bhrt.ba
Vakcine proizvođača "Moderna" nema više na stanju u Kantonu Sarajevo, te su građanima na raspolaganju "Fajzerova" i "Sinofarm" vakcina za prvu, drugu i treću dozu.

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo su naveli da trenutno nemaju informacije o dolasku novih količina "Modernine" vakcine.  S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini vakcinisanih isteklo šest mjeseci od druge doze, iz resornog ministarstva su pozvali građane da se u što većem broju odazovu na vakcinaciju buster dozama, piše BHRT.


Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH buster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina, najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu prebolovale Kovid-19.  Osobe koje su prebolovale Kovid-19 i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze.


Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo još jednom organizuje akciju "vakcinacija prema građanima", te su odlučili da se za vikend 8. i 9. januara jedan punkt za vakcinaciju postavi u "Sarajevo siti centru" (Sarajevo City Center).  Građani će na ovom punktu moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru (Fajzer ili Sinofarm).


Podsjećamo, akcija “vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva KS pokrenuta je 6. novembra, u tržnim centrima na području Kantona Sarajevo, te je na ovaj način vakcinisano preko 6.000 ljudi.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.