8.1.2022. 18:55
0
U Sarajevo City Centru danas vakcinisano 969 građana
Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavio je akciju "Vakcinacija prema građanima". Ovog vikenda organizovan je punkt za vakcinaciju u Sarajevo City Centru, gdje je danas utrošeno 969 doza vakcina.

Na raspolaganju su bile vakcine Pfizer, Sinopharm i Sinovac, a obezbijeđeno je i 50 vakcina protiv sezonske gripe.  Treću dozu vakcine danas je, među ostalima, primio i ministar zdravstva Haris Vranić koji je ove sedmice na imunizaciju pozvao i sve dužnosnike i službenike kantonalnih javnih institucija.

Među brojnim građanima koji su se odlučili na vakcinaciju, bio je i pjevač Halid Bešlić. Nakon što je primio treću dozu, pozvao je sve građane da iskoriste priliku i što prije dođu da se vakcinišu.  Vakcinacija će se vršiti i sutra na istom mjestu od 10 do 15 sati. Građani će moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine pomenutih proizvođača, po izboru.


- Građani se pozivaju da se u što većem broju odazovu na vakcinaciju booster dozom, s obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, ali i činjenicu da je mnogima isteklo šest mjeseci od prijema druge doze - saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.


Kako navode, prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale Covid-19. Osobe koje su prebolovale Covid-19 i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze.


Akcija “Vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva KS pokrenuta je 6. novembra. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način vakcinisano je više od 7.000 građana.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.