18.1.2022. 17:59
0
Lakić i Nedera o projektima UNDP-a i Vlade Tuzlanskog kantona
Ministar finansija Tuzlanskog kantona, Vedran Lakić sastao se danas u prostorijama Ujedinjenih nacija BiH (UN) u Sarajevu sa rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a) u BiH Stelianom Nedera. Teme sastanka bili su aktuelni projekti na kojima sarađuju Vlada Tuzlanskog kantona i UNDP, kao i budući prioritetni projekti za unapređenje kvaliteta života građanaTuzlanskog kantona, koji će u narednom periodu biti realizirani uz podršku UNDP-a.

Rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera ja izrazila spremnost  da UNDP i u narednom periodu podrži projekte koji su značajni za građane TK, a koje realizuje Vlada Tuzlanskog kantona, kao što su nabavka medicinske opreme, rekonstrukcija zgrade Vlade TK, kao i implementacija Programa energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu kroz sprovođenje mjera energetske efikasnosti na 200 javnih objekata u TK.

Ministar finansija TK, Vedran Lakić se zahvalio na podršci koju UNDP pruža Vladi i  Tuzlanskom kantonu, te  poručio, da je  Vlada Tuzlanskog kantona  spremna da i dalje bude primjer dobre i odgovorne uprave, ali i partner u implementaciji projekata od značaja za građane Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.