20.1.2022. 16:39
0
Sarajlić prisustvovao svečanosti primopredaje dužnosti komandanta EUFOR-a
Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić prisustvovao je danas svečanosti primopredaje dužnosti komandanta EUFOR-a, koja je održana u bazi Butmir u Sarajevu.

Tokom ceremonije, kojoj su prisustvovali operativni komandant Evropske unije (EU) za operaciju “Althea” general pukovnik Brice Houdet, predstavnici međunarodne zajednice u BiH, kao i domaći politički zvaničnici, dosadašnji komandant general-major Alexander Platzer predao je dužnost general majoru Antonu Wesselyu, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom svečanosti primopredaje dužnosti komandanta snaga EU za operaciju “Althea”, general Platzer kazao je da se u svom mandatu fokusirao na održavanje mira i stabilnosti, kao i na poboljšanje spremnosti da odgovore na bilo koje situacije. Također, pokušavao je održati vidljivost EUFOR-a širom zemlje. 

Zahvaljujući se vojnicima i kolegama na predanom radu u misiji, general Platzer istaknuo je činjenicu da oni dolaze iz 19 različitih zemalja i da izvanredno obavljaju svoj posao.

Kao najbitnije momente tokom obavljanja dužnosti komandanta EUFOR-a, izdvojio je vježbu "Brzi odgovor 21", te donaciju EU od deset miliona eura za deminerski bataljon Oružanih snaga BiH.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.