24.1.2022. 10:17
4
Snimak pucnjave u Ljubuškom: Ovo su osobe koje su pucale na navijače Sarajeva
Prijateljski meč između NK Ljubuški i FK Sarajevo obilježili su navijački neredi, a nepoznate osobe su iz kalašnjikova pucale tokom obračuna sa navijačima Sarajeva.

Nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako grupi navijača Sarajeva na ulicama Ljubuškog prilaze nepoznate osobe, te tom prilikom jedna osoba ispaljuje nekoliko metaka 

Kako izvještavaju pojedini mediji neko od “domaćih” je pucao u zrak da bi se situacija smirila što iz priloženih fotografija vidimo da to nije slučaj.
 
“Nevjerovatna situacija je ta da je ovo za policiju iz Ljubuškog NN osoba, koja živi i boravi na ovom lokalitetu. Hladno je ispalio 3 okvira. Što u zrak što prema nama.” ispričao je svjedok nemilog događaja za portal Crna-Hronika.

 U jednom momentu začuli su se pucnji iz vatrenog oružja, što se čuje na snimku utakmice od 53. minute.

“Došla je veća grupa navijača iz Sarajeva. Bili smo zajedno sa navijačima NK Ljubuški. Nije bilo nikakvih incidenata ni provokacija. Ali, negdje sredinom drugog poluvremena, izvan stadiona, su nepoznate osobe počele razbijati automobile navijača Sarajeva. Tada je jedna grupa navijača izašla sa stadiona i onda su nepoznate osobe pucale iz kalašnjikova”, isptičao je za Istragu jedan od navijača Sarajeva.
 
Sa domaćim navijačima, navijačima NK Ljubuški, ni poslije utakmice nisu imali problema.

Osam osoba privedeno, a Marić kaže kako su svi iz Sarajeva.

”Kod njih su nađeni drveni predmeti, odnosno palice za koje se pretpostavlja da su trebali koristiti prilikom nereda. Nad njima se provodi kriminalistička istraga”, kazao je Feni glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

 Od svih zemalja u okruženju, BiH na drugom mjestu po rastu prosječne plaće

“Danas u 15:40 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u blizini nogometnog stadiona Babovac u Ljubuškom, u ulicama don Ivana Musića i Ante Paradžika, došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obujmu, na način da je izbila tučnjava u kojoj sudjeluje veći broj osoba.


Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja upućeni su svi raspoloživi policijski službenici. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se na stadionu odigravala nogometna utakmica između NK Ljubuški i FK Sarajevo, koja nije najavljena PU Ljubuški, a na mjestu događaja policijski službenici zatekli su veći broj nepoznatih osoba koje su sjedale u osobna vozila i udaljavale se u nepoznatom smjeru. Policijski službenici zadržali su četiri muške osobe, iste su legitimirane – utvrđeno je da se radi o K. K. (1990), S. B. (1983), K. K. (1980), svi iz Sarajeva, i M. D. (1975) iz Gračanice.




Navedene osobe dovedene su u službene prostorije PU Ljubuški gdje su alkotestirane, izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da se iste nalaze pod utjecajem alkohola. Također je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih, na neutvrđen način, oštetila ulazna vrata i prozore na obiteljskoj kući koja se nalazi u blizini stadiona Babovac.

Policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja i pronalaska ostalih sudionika opisanog događaja te u cilju dokumentiranja počinjenih prekršaja. Također, policijski službenici provjeravaju navode da je nepoznata osoba pucala u zrak iz vatrenog oružja”, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Na pitanje “Ko je NN osoba sa fotografije?” MUP nema odgovor.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.