24.1.2022. 18:27
0
Toplane isključene s gasnog sistema: Građani bi već sutra mogli ostati bez grijanja
KJKP „Sarajevogas“ d.o.o je zbog nedostatka dovoljne količine prirodnog gasa krenuo sa isključenjem "Toplana" sa gasnog sistema.

- Već je isključeno šest velikih kotlovnica, a očekuje se isključenje i svih ostalih kotlovskih postrojenja. S tim u vezi možemo očekivati da će veliki broj građana ostati bez grijanja već sutra - naveli su iz Toplana.

S obzirom da su određene količine alternativnih goriva zbog istog problema potrošene tokom proteklog perioda, a kako se u narednom periodu očekuju izuzetno niske temperature, KJKP“ Toplane – Sarajevo“ d.o.o nemaju dovoljne količine goriva kako bi vršili zagrijavanje putem alternativnog goriva.

- Ukoliko se u toku sutrašnjeg dana ne steknu uslovi za normalizaciju isporuke prirodnog gasa, naši korisnici neće imati redovnu isporuku toplotne energije - naveli su iz Toplana.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.