28.1.2022. 10:59
0
Odbor PSBiH: Osnovanom ocijenjena jedna žalba građana protiv pripadnika Granične policije
Odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima Bosne i Hercegovine razmotrio je 21 žalbu, od kojih je jedna protiv policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine ocijenjena kao osnovana.

Od navedenog broja žalbi, jedna se odnosila na rad i postupanje policijskih službenika Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a 20 protiv policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine. Žalbu na rad i postupanje policijskih službenika SIPA-e Odbor za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ocijenio je neosnovanom, prenosi novinska agencija Srna.


Od 20 žalbi podnesenih protiv policijskih službenika Granične policije, jedna žalba ocijenjena je kao osnovana, 18 žalbi kao neosnovano, dok je odgođeno izjašnjavanje o jednoj žalbi do pribavljanja potrebnih informacija nadležnih institucija, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prenosi Srna.

Odbor za žalbe građana usvojio je Prijedlog izvještaja o radu za 2021. i Plan rada za ovu godinu.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.