28.1.2022. 12:10
0
Sutra u Sarajevu 9. Memorijalni šahovski turnir posvećen Nijazu Durakoviću
U organizaciji Šahovskog kluba Sarajevo, na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu sutra će u 11.30 sati biti održan 9. Memorijalni šahovski turnir "Akademik prof. dr Nijaz Duraković", javlja BHRT.

Ove godine obilježava se deset godina od kada nas je prerano napustio veliki zaljubljenik u šahovsku igru profesor Nijaz Duraković, saopćeno je iz Šahovskog kluba Sarajevo. Organizatori su obezbjedili značajne nagrade za najuspješnije takmičare i to: redovne nagrade za prvih 10 mjesta i posebne nagrade za najuspješnije kulturne i javne radnike iz različitih oblasti djelovanja. 


Prvo kolo turnira počinje u 12 sati, a završetak i dodjela nagrada je oko 19 sati. Turnir je pozivnog karaktera, a učestvuju kulturni i javni radnici iz Bosne i Hercegovine i van nje. U skladu s tim, nastupit će maksimalno 30 takmičara koji su dobili poziv organizatora.
         
Igrat će se švicarskim sistemom u 9. kola uz tempo igre od 15 minuta, plus tri sekunde dodatka po igraču. Direktor turnira je akademik prof. dr Suad Kurtćehajić, a sudije turnira Mirza Miralem (internacionalni sudija) i Zlatko Miladinović (nacionalni sudija).


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.