29.1.2022. 8:18
0
Nove informacije iz Neuma: Pregovori se nastavljaju danas, Čović odbio još jedan prijedlog, za sada ništa od dogovora
Jučerašnji pregovori okončani su prije ponoći, a biće nastavljeni danas u 9 sati

Pregovori oko izmjena Izbornog zakona BiH, koji se ovih dana održavaju u Neumu, biće nastavljeni danas. Kako pišu mediji, pregovori bi se trebali nastaviti danas u 9 sati.

Posljednje informacije, koje je na svom Twitter nalogu sinoć prenijela Istraga, govore da je lider HDZ-a BiH, Dragan Čović, odbio prijedlog o brisanju etničkog prefiksa.

Tačnije, Čović nije prihvatio brisanje etničkog prefiksa prilikom izbora članova Predsjedništva BiH, a to je razlog zašto dogovora o načinu izbora članova Predsjedništva BiH još uvijek nema.

Lider HDZ-a BiH @Dragan_Covic nije prihvatio brisanje etničkog prefiksa prilikom izbora članova Predajedništva BiH, saznaje @IstragaB Zbog toga nema dogovora o načinu izbora članova Predsjedništva. Današnji pregovori su okončani.Nastavak je zakazan za subotu ujutro.Početak u 9 h

Jučerašnji pregovori okončani su prije ponoći, a kako smo već ranije naveli, biće nastavljeni i danas, te nam ostaje vidjeti da li će današnja runda donijeti neko poboljšanje i približavanje stavova kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona BiH.

Podsjećamo, portal Istraga sinoć je objavio da dogovora u kontekstu tehničkih pitanja - integritet izbora, još uvijek nema, odnosno da su stranke sa sjedištem u Sarajevu odbile prijedlog o elektorskom načinu izbora članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sa druge strane, HDZ- BiH predvođen Draganom Čovićem, odbijao je prihvatiti zahtjev stranaka sa sjedištem u Sarajevu, koji se ogleda u smanjenju ovlasti Doma naroda FBiH, prenosi Oslobođenje.


(ADmir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.