3.2.2022. 17:26
0
Potpisan sporazum za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže na 'Dobrinji A'
Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila je više od pola miliona konvertibilnih maraka za izgradnju vodovodne i separatne kanalizacione mreže u ulici Senada Poturka Senčija na području Mjesne zajednice „Dobrinja A“.

Sa izabranim izvođačem radova proteklih dana potpisan je okvirni sporazum za izvođenje radova u vrijednosti od 550.224 KM, a radovi bi trebali početi krajem februara, u zavisnosti od vremenskih prilikama, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

U prvoj fazi će biti izgrađena nova separatna kanalizaciona mreža, fekalna i kišna kanalizacija dužine 370 metara, nakon čega slijedi rekonstrukcija stare dotrajale vodovodne mreže, dužine oko 500 metara, gdje će biti zamijenjen daktil cjevovod.

Na novizgrađenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu bit će priključen i Sportsko - rekreacioni centar, s otvorenim bazenima na Dobrinji, čija izgradnja se privodi kraju i koji bi trebao biti otvoren u ovoj godini.

Također, bit će urađeni i priključci stambenih objekata na novoizgrađenu kanalizacionu i vodovodnu mrežu.

Po okončanju navedenih radova, na ovoj dionici će se izvršiti i rekonstrukcija ulice Senada Poturka Senčija sa izgradnjom trotoara.

Svi radovi će biti izvođeni uz nadzor predstavnika KJKP „VIK”d.o.o. Sarajevo, a stručno tehnički nadzor vršit će firma „Arting BH“ d.o.o Sarajevo.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.