12.3.2022. 19:23
0
Rusija prijeti da c´e ciljati zapadne pošiljke oružja Ukrajini
Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov zaprijetio je danas Sjedinjenim Američkim Državama, rekavši da bi Rusija mogla da cilja američke isporuke oružja Ukrajini, prenosi agencija Beta.

"Upozorili smo SAD da isporuka oružja koju orkestriraju iz brojnih zemalja nije samo opasan potez, to je čin kojim se navedeni konvoji pretvaraju u legitimne mete", upozorio je Rjabkov u intervjuu za rusku televiziju Pervi Kanal.

Ruski zvaničnik je posebno naveo prenosne sisteme protivvazdušne odbrane i protivtenkovske raketne sisteme.  Rjabkov je rekao da "bezbjednosne garancije" koje Rusija zahtijeva od Zapada, uključujući uvjeravanje da Ukrajina nikada neće ući u NATO, više ne važe.


"Situacija se potpuno promijenila. Sada je pitanje da se postigne sprovođenje ciljeva naših lidera", rekao je Rjabkov aludirajući na "demilitarizaciju" Ukrajine na koju poziva Kremlj.

(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.