24.3.2022. 10:45
0
Objavljena prognoza za vikend, oglasio se i Sladić: Pred sami Ramazan konkretnija kiša
U našoj zemlji jutros je sunčano, a isto vrijeme zadržat će se i tokom dana.

Prema prognozi Federeralnog hidrometeorološkog zavoda, najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 17 i 23°C, u Sarajevu oko 19°C.

Sunčano i toplo bit će i naredna tri dana. 

U petak će najniža jutarnja temperatura zraka većinom biti između -3 i 2°C, na jugu do 10°C, a najviša dnevna između 17 i 23°C.

I vikend koji je pred nama bit će sunčan, a temperatureće će ići i o 24°C na jugu zemlje. No, tokom nedjelje će doći do postepenog povećanja oblačnosti sa juga. Kako je već ranije najavljeno iz FHMZ-a, već od ponedjeljka (28. marta) prognozirana je izraženija promjena vremena.

O vremenskim (ne)prililkama koje nas očekuju pred ramazan (koji počinje 2. aprila) oglasio se i bh. meteorolog Nedim Sladić. 

"Konkretnija kiša pred sami Ramazan. Prolazno malo hladnije od prosjeka od Ramazana", naveo je Sladić na svom Facebook profilu te objavio grafikon očekivanih temperatura od 24. marta do 9. aprila.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.