24.3.2022. 16:32
0
Bećirović: Na današnjoj sjednici se pokazalo da unutar Parlamenta postoji antievropska koalicija
Delegat Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegoine Denis Bećirović (SDP) kaže da se na današnjoj sjednici Doma pokazalo da unutar PSBiH postoji antievropska koalicija.

- S jedne strane iskazana je deklarativna želja za ubrzanim članstvom u Evropskoj uniji, a kada to treba potvrditi konkretnim zakonom, svi zakoni su oboreni - naveo je Bećirović.

Dodao je da za njega predstavlja regionalni i evropski skandal šokantno glasanje na početku sjednice u usvajanju konkretnih stavova o ruskoj agresiji na Ukrajinu, kako bi u vanjskoj politici pratili EU, protiv čega su glasali i delegati iz HDZ-a.

Bećirović smatra da to, osim političkih može imati i ozbiljne ekonomske posljedice jer je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) precizno tražila od Vijeća ministara BiH da podrži dvije njihove rezolucije, za šta rok ističe ovih dana.

- Vijeće ministara danima neće da se izjasni o tome, a EBRD je jedan od najznačajnijih kreditora u BiH - zaključio je Bećirović.

(FENA/A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.