26.3.2022. 20:15
0
BHRT najavljuje tužbu protiv Vasića, iz SNSD-a reagovali na izjave svog bivšeg sekretara: Sarkastičan je, nije mislio ozbiljno
Kolege sa Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) reagovale su nakon što je bivši generalni sekretar SNSD-a javno rekao da je voljan minirati zgradu Javnog RTV servisa s obzirom na nagomilane finansijske probleme sa kojima se bori državna televizija.

BHRT najavljuje tužbu protiv Vasića zbog njegovih, danas izrečenih, sramotnih stavova koje je napisao na svom zvaničnom Twitter nalogu.

Pored najavljene tužbe za Vasića, novinari BHRT kontaktirali su portparola SNSD-a Radovana Kovačevića od kojeg su tražili objašnjenje za Vasićeve izjave.

Kovačevića su upitali da li SNSD podržava ovakvu retoriku, na šta je on odgovorio da ova stranka ne podržava nasilje. Također, pokušao je naći opravdanje za Vasićeve stavove.

- Naravno da SNSD ne podržava bilo kakvo nasilje niti bilo kakav poziv na nasilje, ali opet treba biti iskren i reći da Rajko Vasić sigurno nije mislio ozbiljno nego da čovjek ima takav sarkastičan stil komunikacije, rekao je Kovačević.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.