30.3.2022. 17:30
0
Započeli radovi na asfaltiranju dijela ulice Kromolj
Danas su započeli radovi na asfaltiranju dijela Ulice Kromolj na dionici od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige. Radove finansira Općina Centar iz čijeg budžeta je za ovu namjenu izdvojeno 215.695 KM.

Nakon provedene procedure javnih nabavki kao najpovoljniji ponuđač je odabrana građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka sa kojom je potpisan ugovor o izvođenju radova. Za nadzor projekta je zadužena firma Energoinvest.


- Danas je planirano postavljanje prvog sloja asfalta na dionici od 200 metara, a s obzirom da su najavljene nepovoljne vremenske prilike, nastavak radova se očekuje nakon prestanka padavina. Ugovorena dionica za sanaciju dijela Ulice Kromolj je cca 500 metara. Asfaltiranju su prethodili pripremni i zemljani radovi, uklanjanje starog oštećenog asfalta na kolovozu, stare podloge umjesto koje se postavlja nova podloga sa tamponom. Također je planirana ugradnja adekvatne odvodnje sa izradom novih slivnika i šahtova, te betonskih ivičnjaka, pojasnili su iz nadležne općinske službe. 


Podsjećamo, za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju lokalnih cesta na području općine Centar u ovoj godini izdvojeno je 3.329.000 KM, dok je za nekategorisane ulice planirano 1.024.000 KM.


(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.