6.4.2022. 18:55
2
Konaković objavio dokaze: U odbranu Sarajeva i države stao sam prvi dan, 18. rođendan dočekao u rovu na Debelom brdu
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde (NiP) oglasio se na svom Facebook profilu povodom 6. aprila Dana Grada Sarajeva.

On je, ovaj put, uz objavu i podsjećanje na opsadu Sarajeva objavio i fotografiju kojom dokazuje da je stao u odbranu Sarajeva i države BiH.

- U odbranu grada stao sam od prvog dana sa svojim komšijama i prijateljima i na braniku ostao 1476 dana. Jevrejsko groblje, Debelo brdo, Vranjače bile su naše zone odgovornosti. Imao sam 17,5 godina, nisam bio punoljetan, rekao je Konaković.

Ističe kako je ponosan na taj period svog života, uz poruku da bi i danas isto učinio.

- Osamnaesti rođendan sam proslavio u rovu “Kecu” na Debelom brdu. Ponosan na taj period svog života, opet bih naravno uradio isto. Za Dan Grada smo voljenom gradu poklonili najbolje što smo imali, svoju mladost, zaključio je on.



(A. Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.