25.4.2022. 15:54
0
Uhapšen H. M. iz Doboj Juga zbog lažnih dojava o postavljenoj bombi
FOTO: Ilustracija
Izvršenim kontradiverzionim - KDZ pregledima zgrade Suda utvrđeno je da se radilo o lažnim dojavama.

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su proteklih dana poduzimali intenzivne mjere i radnje, u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva ZDK, na rasvjetljavanju i dokumentovanju tri dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi Kantonalnog suda u Zenici, koje su upućene od nepoznate osobe pozivom na telefonsku centralu Suda.


Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa lažnim dojavama može dovesti osoba inicijala H. M. (1988.) iz Doboj Juga.

Kako je utvrđeno, spomenuta osoba je za vrijeme dok se nalazila na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica, sa telefonske govornice 15.04.2022. godine u 08.25 sati, kao i dana 21.04.2022. godine u 11.07 sati, pozvalo broj centrale Kantonalnog suda u Zenici i lažno prijavilo da je u sudu postavljena bomba.


U međuvremenu, odnosno dana 1.04.2022. godine, putem druge osobe dogovorio je da lažno prijavi da je u zgradi suda postavljena bomba, na koji način je počinilo krivično djelo - lažno prijavljivanje.

Nad H. M. je zavedena kriminalistička obrada, te je ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se sumnjiči, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDK.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.