14.5.2022. 8:25
0
Mašić i Zahiragić na rubu fizičkog obračuna, urlali jedan na drugog: "Jel to glumiš Lagumdžiju? Vi ste neznalica"
U Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na Face TV-u, večeras su gostovali Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu FBiH i Haris Zahiragić zastupnik SDA u Skupštini KS. U toku gostovanja, Mašić i Zahiragić su urlali jedan na drugog, te je sve zamalo završilo fizičkim obračunom.

Kako je Mašić istakao, građani BiH će ostati uskraćeni za zadovoljenje pravde i istine.

- Građani BiH će ostati uskraćeni za zadovoljenje pravde i istine presudom Međunarodnog suda pravde. To je potpuno šokantno. Građani BiH su ostali uskraćeni za odgovore. Ovdje je trebao biti Izetbegović i svi koji su bili uključeni u proces revizije. Moramo insistirati da se javnosti obrate svi pojedinci koji su učestvovali - rekao je Mašić. 

Na ovu konstataciju, zastupnik Zahiragić je rekao da je ovo pravna priča, ali da postaje politička. 

- Konaković je previše velik da bi došao u ovu emisiju. Pozvao sam njega ili Nenu Tromp na "Face to Face". Oni su odbili, iz sebi poznatih razloga. Ovo je pravna priča, ali postaje politička. Gospodin Nice (Geoffrey Nice) je kazao da nikada nije znao procijeniti koliko košta postupak revizije. On želi debatirati sa najvećim pravnim stručnjacima. On je kontradiktoran. Počeo je spominjati Hasana Čengića sada kada on ne može da odgovori. Nicea je diskreditovala Florence Hartmann koja je rekla da se zalagao da Milošević ne bude optužen za genocid. Nevenka Tromp i Nice kažu kako bi oni predložili odbranu, da agent ostaje Sakib Softić i da je potrebno milion eura, ne preko fondacije nego lično. Pokušavali su prodati dokaz u krivičnom postupku. Naljutili su se što nisu dobili taj novac - rekao je Zahiragić. 

Mašić je Zahiragiću odgovorio da ga ne zanimaju ni Nice ni Tromp, nego zvaničnici BiH. 

- Šta su radili po pitanju revizije?! Izetbegović je 2019. priznao da je svjesno razvlačio podnošenje revizije, da je unaprijed znao da Softić nema legitimitet, da je po prijedlogu savjetnika u zabludu doveo učesnike sastanka u Vijećnici. Ti isti savjetnici su unaprijeđeni na pozicije zamjenika ministara. Kako jedan zvaničnik koji predstavlja BiH ima hrabrosti da jednu takvu informaciju ne podijeli sa cjelokupnim auditorijem. Nermin Nikšić se stavio na raspolaganje, predložio sastanak da se zauzme zajednički stav. Izetbegović nije javnosti predočio ono što je znao za Softića - rekao je Mašić, na šta mu je Zahiragić odgovorio:

- Naravno da vas Tromp ne zanima jer ste joj dodijelili titulu počasnog građanina Sarajeva. Ovo nije revizija Bakira Izetbegovića, nego BiH. Denis Bećirović je isto znao da Softić nema legitimitet. 

Nakon toga rasprava se nastavila: 

Mašić: Pa nije Softića angažovao Bećirović nego Izetbegović.

Zahiragić: Kada je Softić imenovan za agenta?

Mašić: To je nebitna stvar.

Zahiragić: Taktika Mašića je da galami. Šta je revizija, recite? Ne znate!

Mašić je žustro odgovorio Zahiragiću da ga može tužiti za klevetu, te se rasprava nastavila. 

- Zadajete niske udarce. Na šta aludirate? Stavljate se u službu advokata Izetbegovića. Niko nema ništa protiv Izetbegovića. Zarad istine, zašto je Izetbegović 22. 2. 2017. rekao da Softić ima legitimitet, a znao je da nema?! To je laž!

Zahiragić: To nije laž! Revizija je vanredni pravni akt.

Mašić: Izetbegović je slagao.

Zahiragić: Oni su primili aplikaciju koju je Softić podnio, on je izabran za agenta 2003. i tako je ostalo. Izdaja bi bila da aplikaciju uopšte nismo predali. Morali smo. Mašić treba pročitati kako se donose odluke u Predsjedništvu. 

Mašić: Softić je pitao Sud ima li legitimitet i oni su mu rekli da nema.

Zahiragić: Evo Vam opet Ustav, pročitajte.

Mašić: To ponesite kući; slabo ste pravo izučavali.

Zahiragić: Ma ova emisija je propala skroz.

Mašić: Ma možete se Vi još triput preznojiti, nemate odgovor na pitanje. Preznojili ste se.

Zahiragić: Vi ste neznalica. Vi ne znate šta je revizija. Ovo je nenormalno.

Mašić: Izetbegović je slagao javnost.

Zahiragić: Mašić je nepismen, neobrazovan.

Mašić: Iz SDA niko osim Vas nije htio na ovu temu da govori, ali Vi imate dug prema Izetbegoviću. Pet ljudi je natjerano da se skloni da biste Vi ušli u kantonalnu skupštinu.

Zahiragić: Ma vi ste snimali reklame za IKEA-u. Jel to glumiš Lagumdžiju?

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.