16.5.2022. 18:56
0
Tegeltija u Washingtonu: Važno je da se održe izbori 2022. godine, RS ne planira secesiju
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas u Washingtonu nakon sastanka sa predstavnicima institucija SAD-a u Bijeloj kući i State Departmentu da je ponovio opredjeljenje da je važno da se održe izbori 2022. godine, iako uslovi pod kojima će se provesti ovi izbori ne garantuju da će se izborni rezultati implemetirati poslije provedenih izbora.

- Stav predsjednika SAD-a je taj da su oni svjesni da će implementacija izbornih rezultata biti vrlo komplikovana i teška ali da smatraju da će se nakon provođenja izbora raditi na implementaciji - kazao je Tegeltija.

Dodao je da je ključni problem nedostatak dijaloga, između SAD-a i svih strana u BiH.

-  Pozvao sam na dijalog SAD i njihove predstavnike da dođu u BiH da razgovaramo o svim otvorenim pitanjima uz jasnu ponovljenu činjenicu da Republika Srpska podržava Dejtonski mirovni sporazum, unutrašnju strukturu i decentralizovani sistem vlasti u BiH, naravno uz teritorijalnu cjelovitost BiH- rekao je Tegeltija.

- Još jedanput sam ponovio da RS ne želi, niti planira provodi proces secesije od Bosne i Hercegovine. To je naravno naišlo na vrlo pozitivne stavove od strane SAD - rezimirao je Tegeltija svoje stavove iznesene na sastanku sa američkim dužnosnicima.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.