20.5.2022. 17:44
0
Michel stigao na sastanak sa članovima Predsjedništva BiH: Glavna tema biće finansiranje i održavanje izbora?
Charles Michel, predsjednik Europskog vijeća, stigao je u popodnevnim satima u Sarajevo, u svoju službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Michel je, po dolasku u Sarajevo, stigao u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje će sa članovima ove državne institucije održati sastanak.

Kako je ranije najavljeno, Michel bi sa članovima Predsjedništva BiH trebao razgovarati o osiguravanju finansijskih sredstava koja su neophodna za održavanje predstojećih Općih izbora u našoj zemlji.

Očekuje se da Michel sa članovima Predsjedništva razgovara i o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, blokadama državnih institucija, ali i o ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Govora bi, također, trebalo biti i o europskom putu Bosne i Hercegovine, odnosno ispunjavanje ključnih reformi navedenim u 14 ključnih prioriteta vezanih za ulazak naše zemlje u Europsku uniju.

Nakon okončanja sastanka planirano je da se Michel obrati medijima, prenosi Oslobođenje.


(Admir O)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.