23.5.2022. 14:21
0
Dodik ima rješenje za smanjenje političke korupcije: Lider SNSD-a ponudio prijedlog za izmjene Izbornog zakona
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ponudio je danas rješenje za smanjenje političke korupcije a to bi se, kako kaže, moglo postići izmjenama Izbornog zakona BiH.

Naime, Dodik tvrdi da izmjenama Izbornog zakona treba omogućiti da da parlamentarni mandat pripada isključivo stranci, a ne osobi koja je izabrana u zakonodavnu instituciju.

- Ne treba biti iluzije da se to neće dešavati poslije ovih izbora. Sada treba izmjeriti šta je društveno prihvatljivije, rekao je Dodik.

Govoreći o nedostacima i u slučajevima kada mandat pripada stranci, lider SNSD-a je komentarisao stanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Oni imaju samo dvije partije, a u Bosni i Hercegovini se prijavilo 105 stranaka. Oni imaju samo dvije stranke - to nije partitokratija, to je demokratija, kaže on.


(Admir O.)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.