24.5.2022. 9:07
0
Skupština KS o javnom prijevozu, finansijskim izvještajima, radu Tužilaštva KS
Nastavak 52. sjednice Skupštine KS bit će održan danas s početkom u 9 sati. Preostale su brojne tačke na dnevnom redu.

Pred zastupnicima je Prijedlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju većeg obima zdravstvenih prava, kao i osnovama, kriterijima i mjerilima za ugovaranje po osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja sa zdravstvenim ustanovama sa područja Kantona Sarajevo kao i Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o usvajanju plana restruktuiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo. 

Na dnevnom redu je i Prijedlog Strategije razvoja Kantona Sarajevo 2021.-2027.

Zastupnici će razmatrati Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za projekat „Javni prevoz Sarajevo e-Mobility“ kao i Prijedlog Odluke o usvajanju Programa uređenja građevinskog zemljišta i realizacije kapitalnih investicija za 2022. godinu.

Na dnevnom redu je i više izvještaja o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova iz oblasti kulture za 2021. godinu, kao i plan rada za 2022. godinu. 

Zastupnici će razmatrati Informaciju o javnom linijskom prijevozu putnika u Kantonu Sarajevo, sa prijedlogom zaključaka kao i Prijedlog Odluke o osnivanju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Javni prijevoz Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo. 

Jedna od tačka je i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zaštiti planinskih izvorišta vode za piće sarajevskog vodovodnog sistema i dijela otvorenog toka rijeke Mošćanice, te brojne druge tačke. 


(Patria/Admir O.)

Na dnevnom redu je i izvještaj o radu Tužilaštva KS za 2021. godinu. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.