24.5.2022. 10:10
0
Pripadnici Granične policije BiH uhapsili 11 osoba u okviru akcije „Zapad“
Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i jedinica Granične policije BiH Orašje, Brčko, Bijeljina, Trebinje te jedinica za podršku i kontrolu terenskih ureda GPBiH Sjeveroistok Bijeljina, Istok Višegrad i Jug Čapljina pod nadzorom Tužilaštva BiH, a prema naredbi Suda BiH, od ranih jutarnjih sati, 24. maja 2022. godine, realiziraju operativnu akciju kodnog naziva „Zapad“ prilikom čega se vrše pretresi na 11 lokacija, saopćeno je iz GP BiH.

Navedene aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana 249. stav 1) Krivičnog zakona BiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Krijumčarenje ljudi“ iz člana 189. stav 1), 2) i 3) Krivičnog zakona BiH.

Slobode je lišeno 11 osoba, od kojih je jedan pripadnik Granične policije BiH. Tokom pretresa otkrivena je i veća količina oružja i eksploziva.

Rad i aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju pod nadzorom Tužilaštva BiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.