24.5.2022. 15:10
0
Strašne scene nakon ugašenog požara u Bihaću: "15 godina života i rada ovdje proveo, pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu"
Ugašen je požar koji je planuo jutros oko 07:00 sati u firmi Austrotherm u mjestu Turija kod Bihaća.

Ostalo je zgarište od onog što je bila perspektivna firma za izvoz termoizolacionih materijala.

Prema riječima očevidaca požar je izbio u proizvodnom pogonu kojeg su radnici pokušali ugasiti PP aparatima, ali bezuspješno.



Pored PVB Bihać u ispomoć gašenju požara učestvovala je i PVB Cazin.

Pristup nije omogućen do samog objekta, a saobraćaj je normaliziran na dionici puta Kamenica – Vrsta.

Šteta je ogromna, a o uzrocima i posljedicama će se moći govoriti nakon izvršenog uviđaja.

Crni dim se danas vidio desetinama kilometara daleko.



Austrotherm je inače Austrijska kompanija koja već dugo godina ima svoje postrojenje u Bihaću. Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja raznih vrsta toplotnih izolacija.

Pogon u Bihaću pušten je u rad 2008. godine i zapošljava nekoliko stotina radnika.

Zaposlenici firme koji su u vrijeme izbijanja požara bili u radnoj smjeni potvrdili su kako su se svi uspjeli spasiti i da nema ljudskih žrtava.

"Nas desetak koji smo bili u smjeni, uspjeli smo na vrijeme napustiti proizvodni pogon. Požar je izbio u minuti, tako da nismo imali vremena za spašavanje materijalnih stvari.

Ne mogu ni opisati kako se osjećam, jer sam 15 godina života i rada ovdje proveo. Tu sam bio od samog početka, doslovno od stvaranja firme. Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu", rekao je jedan od zaposlenika firme Austrotherm za Radio Bihać.

Direktor tvornice Drago Rimac rekao je da se samo dio upravnih prostorija uspjelo sačuvati i da je šteta ogromna. Istaknuo je da je sreća što nitko nije stradao, a u samoj tvornici bilo je zaposleno 47 ljudi.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.