24.5.2022. 20:10
0
Defile maturanata 346. generacije Behram - begove medrese u Tuzli
Maturantice i maturanti Behram - begove medrese u Tuzli svečanim defileom ulicama Tuzle obilježili su kraj školovanja u toj obrazovnoj ustanovi.

Ova generacija broji 120 maturanata, odnosno 60 učenica i 60 učenika. 

Svečani defile počeo je ispred Behram-begove medrese, a nastavio se šetnjom Rudarskom ulicom, Džafer mahalom, Gradskom ulicom, Trgom slobode, Kapijom, pa sve do Džindijske džamije i portala Behram-begove medrese na Skveru. 

Tom prilikom profesori i maturanti su položili cvijeće i pročili Fatihu nevino stradaloj tuzlanskoj mladosti u granatiranju sa položaja Vojske RS 25. maja 1995. godine. 

Povom okončanja školovanja u petak 27. maja maturanti Behram-begove medrese će izvesti prigodnu akademiju u Bosanskom - kulturnom centru TK.  



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.