25.5.2022. 19:02
0
Truss sa ministricom Turković, gradonačelnicom Karić i članovima Predsjedništva BiH
Državna tajnica za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Elizabeth Truss četvrtak će u Sarajevu održati susrete sa bh. zvaničnicima. Njenoj posjeti je prethodio dolazak Stuarta Peacha, specijalnog izaslanika Vlade Velike Britanije za Zapadni Balkan koji se danas susreo sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

Prvi sastanak u četvrtak će imati sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH održat će se radni sastanak izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj (FCDO) Ujedinjenog Kraljevstva.

Turković i Truss će nakon sastanka održati konferenciju za medije.

Nakon sastanka sa Turković britanska ministrica Truss će zajedno sa gradonačelnica Sarajeva Benjaminom Karić će položiti cvijeće na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.–1995. u 11:10. 

Truss će se zatim sastati sa članovima Predsjedništva BiH. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.