30.5.2022. 20:37
0
SDA: Umjesto odgovora o tajnim ugovorima Trojke, Nikšić izmišlja priču o 'plaćenim SMS anketama'
Stranka demokratske akcije smatra da predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, kao i mnogo puta ranije, u javnost je plasirao neistinite tvrdnje koje se odnose na SDA, a sve s ciljem da skrene pažnju sa brojnih afera koje svakodnevno proizvode kadrovi Trojke u Kantonu Sarajevo.

U saopćenju SDA navodi da umjesto odgovora o zloupotrebama sistema javnih nabavki, tajnim ugovorima, stranačkim zapošljavanjima i niza drugih afera Trojkinih kadrova, Nikšić izmišlja priču o „plaćenoj kampanji putem SMS-a“ i „zloupotrebi BH Telecoma“ - navodi se u saopćenju.

- Nikakve „plaćene kampanje“ niti „zloupotrebe BH Telecoma“ nije bilo - naglašavaju iz SDA.

SDA, pojašnjava se, kao najveća i najorganizovanija stranka u BiH za internu komunikaciju s vlastitim članstvom - a ne za bilo kakvu plaćenu kampanju - koristi sve raspoložive kanale komuniciranja.

To podrazumijeva, dodaje se, korištenje elektronske pošte, društvenih medija, SMS-ova i besplatnih aplikacija poput Vibera. Korištenje usluge „bulk SMS“ uredno se plaća prema važećem cjenovniku, kao što se plaćaju i ostale telekomunikacione usluge fiksne i mobilne telefonije.

- Vjerujemo da bi Nikšić bio najzadovoljniji da on lično određuje kako će SDA komunicirati, ili da telekomunikacione usluge ugovara sa M:telom, u srbijanskom vlasništvu, kao što je to radila Vlada Trojke u Kantonu Sarajevo. Na njegovu žalost - ništa od toga se neće desiti - poručuju iz SDA.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.