1.6.2022. 16:55
0
Evo ko će naslijediti Segmedinu Srnu-Bajramović u Skupštini Kantona Sarajevo
Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i delegatkinja u Domu naroda FBiH Segmedina Srna-Bajramović je jučer preminula od srčanog udara, a sutra će biti upriličeni komemoracija i ukop.

Od Segmedine Srne-Bajramović su se oprostili brojni prijatelji, kolege iz novinarstva i svijeta politike.

Iza Segmedine Srne-Bajramović je ostalo upražnjeno mjesto u Skupštini Kantona Sarajevo.

Mjesto u Skupštini Kantona Sarajevo ispunjava sljedeći kandidat "ispod crte" SDP-a BiH, a riječ je o Ani Sokolović, koja je 2018. godine ostvarila 1.418 glasova ili 6,38 posto glasova, ali zbog visokog unutarstranačkog cenzusa od 20 posto ona će dobiti mandat zbog svog četvrtog mjesta na listi, naravno, pod uslovom da ga prihvati.

Ukoliko Ana Sokolović odbije mandat sljedeći na listi je bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović, a onda proslavljeni rukometni golman Enid Tahirović.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.